+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 11

Konu: Msn ve Hotmail servislerine mail atamama sorununun çözümü

  1. #1
    Leet people never die!
    Puanları Puanları
    Okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31/12/2006
    Bulunduğu yer
    Izmir
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1.742
    Tecrübe Puanı
    109

    Standart Msn ve Hotmail servislerine mail atamama sorununun çözümü

    Merhaba arkadaşlar,

    Microsoft firmasının mail servislerinde yeni bi ruygulama başladı geçdiğimiz günlerde. Hızlı bir geçiş olduğu için pek haberdar olamadık ve coğumuz buna yakalandık. Microsoft mail servislerinden şu tarz bir dönüş maili almaktayız:

    Recipient: [SMTP:****@msn.com]
    Reason: 550 Your e-mail was rejected for policy reasons on this gateway. Reasons for rejection may be related to content such as obscene language, graphics, or spam-like characteristics (or) other reputation problems. For sender troubleshooting information, please go to MSN Postmaster. Please note: if you are an end-user please contact your E-mail/Internet Service Provider for assistance.

    Peki Microsoft firması hotmail ve msn mail servislerinden mail kabul etmek için neleri kontrol ediyor:

    1- Maili gönderen kişinin alan adına ait MX kaydı mevcutmu değil mi?
    2- Maili gönderen kişinin sunucusundaki ana IP'nin reverse (ters) dns kaydı mevcut mu?
    3- Maili gönderen kişinin DNS (Domain Name Server) kayıtlarında SPF record (kaydı) mevcut mu?

    bu 3 aşamada olumlu dönüş aldığınız an microsoft servisleri olan hotmail ve msn mail adreslerine mail atabilirsiniz.
    Eee hani başlıkta çözüm yazıyor?
    tamam tamma o da geliyor örneklerle açıklayacağım.

    afiet
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  2. #2
    Leet people never die!
    Puanları Puanları
    Okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31/12/2006
    Bulunduğu yer
    Izmir
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1.742
    Tecrübe Puanı
    109

    Standart

    Örnekler:
    1- MX kaydı (hepinizin mevcuttur kuvvetle muhtemel ama tekrar bir kontrole ediniz)
    zone.org. 14400 IN MX 0 zone.org.
    2- Reverse DNS nedir? sorusuna google amcam birçok yanıt verecektir ama yinede kısaca izah edeyim.
    domainlerin ip'leri olabildiği gibi reverse dns ile ip'lerinde domainleri olabiliyor. Çoğu firmada reverse dns sağlayıcı firma panelinden ayarlanmaktadır eğer bilginiz yoksa hosting sağlayıcınızdan bilgi alınız.
    örnek vermek gerekirse : x.x.x.x ipsine server.zone.org domainini reverse dns eklenecektir.

    3- Ben bunu kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum.
    zone.org. 14400 IN TXT "v=spf1 a mx ptr ~all"

    Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  3. #3
    vista-tr.com
    Ziyaretçi

    Standart

    dostum ben söylediklerini yaptım fakat maillerim hala gitmiyo sadece msn ve hotmail'e değil mynet xposta bu sunucularada gitmiyo ama kendime ait bi başka domaine gidiyo msn, hotmail gibi domainlere yollamak istediğimde postmaster olarak dönüyo maillerim. ayrıca script falanda kullanmıyorum direkt panelden gönderiyorum mailleri ama olmuyo. hosting firmama kaçdefa söyledim name serverlarımı değiştirdiler yinede aynı kısacası onlarda bilmiyo ne yaptıklarını. bi bilgin varmı bu konuda.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  4. #4
    Webmaster
    Puanları
    Caner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31/12/2006
    Bulunduğu yer
    Turkey/Ankara
    Yaş
    21
    Mesajlar
    370
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    sunucu geneli blacklist'e eklenmiştir belkide sen deilde senden önce bir firma müşterisi spam veya benzeri illegal bir faliyette bulundu ise o yüzden gönderemiyorsundur knt et istersen..

    TIKLA buradanda bakabilirsin.
    [FONT="Trebuchet MS"][URL="http://www.freebsd.org"]Click for Power![/URL][/FONT]
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  5. #5
    vista-tr.com
    Ziyaretçi

    Standart

    Arkadaşlar şimdi mail yollayabiliyorum ama hep junk / bunk / spam olarak gidiyo sunucum karalistede değil spf ayarını tutturamadım sanırım bi ara "TXT v=spf1 a mx ~all" yaptım hotmailde inboxa düştü ama şimdi yine junk olarak görünüyo.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  6. #6
    Webmaster
    Puanları
    emucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04/01/2007
    Mesajlar
    104
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    RDNS - spf ve ptr kayıtları yapıldığı halde, sadece yahoo ya depo kısmına mail gidiyor, kalan diğer hiç yere mail gönderemiyoruz
    [B][CENTER]--> [url]www.serverci.com[/url] <--
    İnternet Hizmetleri
    msn : [email][COLOR="Orange"]info@serverci.com[/COLOR][/email][/CENTER][/B]
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  7. #7
    Webmaster
    Puanları
    fatihbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19/02/2007
    Bulunduğu yer
    Mersin/Tarsus
    Yaş
    25
    Mesajlar
    437
    Tecrübe Puanı
    91

    Standart

    MX kaydı ne oluyor peki?nereden bakıcaz buna?
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  8. #8
    Leet people never die!
    Puanları Puanları
    Okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31/12/2006
    Bulunduğu yer
    Izmir
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1.742
    Tecrübe Puanı
    109

    Standart

    Alıntı vista-tr.com Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şimdi mail yollayabiliyorum ama hep junk / bunk / spam olarak gidiyo sunucum karalistede değil spf ayarını tutturamadım sanırım bi ara "TXT v=spf1 a mx ~all" yaptım hotmailde inboxa düştü ama şimdi yine junk olarak görünüyo.
    "v=spf1 a mx ip4:1.2.3.4 ?all"
    1.2.3.4 yerine makinanın ana ipsini yazıver birde bu şekilde dene spf kaydını.

    Alıntı emucu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RDNS - spf ve ptr kayıtları yapıldığı halde, sadece yahoo ya depo kısmına mail gidiyor, kalan diğer hiç yere mail gönderemiyoruz
    gelen hata mesajlarının içeriği nedir?

    Alıntı fatihbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MX kaydı ne oluyor peki?nereden bakıcaz buna?
    MX kaydı mail sunucularıiçin gerekli bir DNS kaydıdı. Hosting sağlayıcınıza ulaşırsanız o size ulaşabileceğiniz yeri söyleyecektir.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  9. #9
    Webmaster
    Puanları
    fatihbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19/02/2007
    Bulunduğu yer
    Mersin/Tarsus
    Yaş
    25
    Mesajlar
    437
    Tecrübe Puanı
    91

    Standart

    teşekk&#252;rler bi sorayım.&#252;yeler siteme &#252;ye oldugunda kendilerine gitmesi gereken k.adı ve şifre gitmiyor ve yukarıdaki mesajla birlikte bana geliyordu.demek ki sorun buymuş
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

  10. #10
    WobWoy
    Ziyaretçi

    Standart Cevap: Msn ve Hotmail servislerine mail atamama sorununun çözümü

    ya biraz daha anlayabileceğimiz bir dilden anlatsaydınız keşke.

    mx kaydını kontrol ediniz diyorsunuz da nedir bu mx kaydı nerde bulunur kontrol&#252; nerden yapılır ?

    link vererek &#246;rnek g&#246;stererek anlaşılır bir şekilde anlatırsanız sevinicez , Halk olarak.
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
    Facebook'ta Paylaş

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

     

Benzer Konular

  1. hotmail mailleri
    By Neo in forum GeyOS
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 16-08-2007, 13:22:05
  2. Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 07-07-2007, 15:19:46
  3. hotmail adwords kullanıyo
    By ugorur in forum Adwords
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 26-02-2007, 23:59:27
  4. XML Parser hatası Çözümü
    By FeaЯ™ in forum Joomla
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01-01-2007, 17:58:19

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143