Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 28-06-2007, 17:18:17
Sefikibo Sefikibo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Webmaster
daydreamer

iTrader: (5)
Tecrübe Puanı: 83
Sefikibo is a name known to allSefikibo is a name known to allSefikibo is a name known to allSefikibo is a name known to allSefikibo is a name known to allSefikibo is a name known to allSefikibo is a name known to all
Sefikibo - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Wordpress Kurulumu (Resimli Anlatım)

Merhaba Arkadaşlar

Şimdi bilmeyen arkadaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla wordpress kurulumunu anlatacağım.

Öncelikle " WordPress Türkiye » Türkçe WordPress Kurulum Dosyaları " bu adresten wordpress bloğumuzun en son sürümünü indiriyoruz.

Ardından zipten çıkan dosyaları hostumuza gönderiyoruz.Hangi dizine kuracağınız size kalmış.Size bu anlatımımımda ben /blog dizinine kuracağım.

Ardından hosting kontrol panelimize girerek veritabanı , kullanıcı adı ve şifre oluşturuyoruz.Şimdi geliyoruz fasulyenin faydalarına.

Başlıyoruz Kuruluma ..

Sadece yapmamız gereken dosyaları attğınız dizinin adresini yazmak ve kuruluma başlamak.

"Buraya tıklayarak devam edebilirsiniz " buradan kuruluma devam edin.

"Herşey tamamsa,şimdi devam edebilirsiz!" buradan diğer aşamaya geçin.

Bu aşamada veritabanı bilgilerimizi gireceğiz zaten herşey açık .. Ardından tamam diyerek geçiyoruz.

Bu aşamada yapılcak tek şey " Eğer hazırsanız kuruluma başlayabilirsiniz " den devam etmektir.

Buraya Tıkladığınız da karşınıza " ilk adım " sayfası gelecek ve "ilkadım" a tıklayarak devam ediniz.

Gerekli bilgileri doldurarak İkinci adımla devam edin butonuna tıklayınız.

Gördüğünüz gibi kurulum bu kadar .. Ne kadar da kolay değil mi (Ha.. unutmadan söyliyim "/blog/admin/install.php" yi güvenlik sebebiyle ve bloğu kullanabilmeniz için silmeniz gerekli)

Artık siz de bir wordpress bloğuna sahipsiniz. Hayırlı Uğurlu Olsun

Kolay Gelsin.

Saygılar

Sefikibo