tekrar söylüyorum: bir temanın Türkçeleştirilmesi 5 dakika sürer.Categories sözcüğünün yerine Kategoriler yazmak eğer 10 dakikanızı almıyorsa tabii.sen ne kadar özenirsen özen Kategoriler sözcüğü Kategoriler diye yazılır ve yazım 3-4 saniye sürmez.Tema Türkçeleştirmesinde de bu şekilde 10-15 sözcük vardır.
hırsıza ceza verilmiyor diye hırsızlık mı yapmalıyız?CC, bir koruma mekanizmasıdır.yasal hak sağlar.senin içeriklerin CC ile korunuyorsa açarsın davanı, çok da güzel yaptırımını uygulatırsın.
açık kaynak demek, ne istiyorsan onu yap demek değildir.adam diyor ki: "bu temayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz ama maddi değeri bulunan değişiklikler yapamazsınız".yani diyor ki:"al temamı, istediğin şekli ver ama kendin için şekil ver, başkası için değil ve asla ve asla linklerime dokunma, sana kar elde edecek değişiklikler yapıp da başkalarına satma, bedava dağıtma".
sanırım fazla bilmiyorsun ama resell rights diye bir kavram var.yani tekrar satım.bedava temaların kullanımı bedavadır, satımı değil.satımdan kasıt, değişiklik yaptıktan sonraki ücretsiz dağıtımı da içerir.yani, öyle linkini koyup başkasına satamaz, veremezsin.
linkini eklemen hakkın ama sadece kendi bloguna.temaya ekleyip de başkalarının bu şekilde kullanmalarını bekleyemezsin.kullanırsa keyfi bilir.ama zorunlu tutamazsın.
tasvip etmiyorsan temayı kullanırken kaldırırsın diyorsun.meğer böyle diyorsun, o zaman buraya gelip de şu adam böyle böyle linkimi kaldırmış demeyeceksin.dersen çelişirsin.
olay tenezzül etmek veya etmemek değil.emek harcamışsın teşekkür ederim.ama asıl korunması gereken hak tema sahibinin hakları.bunu anlaman için de önce tema yapman ve birinin senin temanda haksız olarak değişiklik yaptığına şahit olman gerekir.sen 5 dakikalık çevirine saygısızlık yapılmasına dayanamıyorsan, belki de günlerce uğraşmış tema sahibinin durumunu düşün.
polemik değildir bu.herkes başkasından bir şey öğrenir.forumun amacı da budur.belki hakların bu şekilde olduğunu bilmiyordun, ben de bunları belirttim.yarın sen de başka bir konuda benim bilmediğim bir şeyi söylersin.bu şekilde gelişimi sağlarız.
amacım seni kırmak, emeğine saygısızlık yapmak değil ama bu olay böyledir.doğrusu cidden budur.umarım yakında kendi yaptığın temaları görürüz. birisi linkini kaldırırsa emin ol ilk söz benden gelir.kolay gelsin. |